Sposób przygotowania:
Kwaśnica
Przygotowanie:
Mięso pokroić w drobną kostkę,podsmażyć z posiekaną cebulą,a następnie wrzucić do gotującej się z przyprawami wody.Gotować przez około 15 minut.Dodać kapustę i dalej gotować.W tym czasie z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę.Rozprowadzić ją z wywarem,wlać do zupy.Doprawić solą i pieprzem,na koniec dodać śmietanę.Można podać z grzankami lub ziemniakami.
Mięso pokroić w drobną kostkę,podsmażyć z posiekaną cebulą,a następnie wrzucić do gotującej się z przyprawami wody.Gotować przez około 15 minut.Dodać kapustę i dalej gotować.W tym czasie z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę.Rozprowadzić ją z wywarem,wlać do zupy.Doprawić solą i pieprzem,na koniec dodać śmietanę.Można podać z grzankami lub ziemniakami.