Sposób przygotowania:
Kwaśnica wg Magda2601
Wędzone mięso zalać zimną wodą dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz listek laurowy i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia, gotować tak długo aby powstał esencjonalny rosół. Mięso wyjąć i rozdrobnić' Wywarem zalać odciśniętą kapustę, doprawić do smaku i gotowa na małym ogniu, aż kapusta nieco zmięknie
(nie powinna się rozgotować!)' Dodać szklankę kwasu kapuścianego iruz jeszcze zagotować - sprawdzi smak. Podawać' z oddzielnie ugotowanymi zięmniakami' Kwaśnica powinna być kwaśna (jak sama
nazwa mówi) i dość pikantna
Smacznego!'
(nie powinna się rozgotować!)' Dodać szklankę kwasu kapuścianego iruz jeszcze zagotować - sprawdzi smak. Podawać' z oddzielnie ugotowanymi zięmniakami' Kwaśnica powinna być kwaśna (jak sama
nazwa mówi) i dość pikantna
Smacznego!'