Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kwaśnica wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Kwaśnica wg 	Magda2601

Składniki:

Kwaśnica wg Magda2601

 

  • l-2 wędzone udką kurczaka lub kawałek
  • wędzonego indyka (około j0 dag)
  • 50 dag dobrej kiszonej kapusty (od jej
  • jakości zależy ostateczny rezultat)
  • i I szklanka kwasu z kapusty
  • listek laurowy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, cukier
  • pieprz lub papryka

Sposób przygotowania:

Kwaśnica wg Magda2601
Wędzone mięso zalać zimną wodą dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz listek laurowy i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia, gotować tak długo aby powstał esencjonalny rosół. Mięso wyjąć i rozdrobnić' Wywarem zalać odciśniętą kapustę, doprawić do smaku i gotowa na małym ogniu, aż kapusta nieco zmięknie
(nie powinna się rozgotować!)' Dodać szklankę kwasu kapuścianego iruz jeszcze zagotować - sprawdzi smak. Podawać' z oddzielnie ugotowanymi zięmniakami' Kwaśnica powinna być kwaśna (jak sama
nazwa mówi) i dość pikantna
Smacznego!'