Sposób przygotowania:
Kwiatuszki z dyni i twarogu
Dynię obieramy kroimy na kawałki i gotujemy na miękko..
Ugotowaną tłuczemy tłuczkiem i studzimy.
Do dyni dodajemy mąkę , wbijamy jajko ,dodajemy cukier waniliowy i kruszymy twaróg.zagniatamy ciasto ręką jezeli się klei można dodać trochę mąki.Blat posypujemy mąką wałkujemy ciast nie za cieńko wycinamyforemką kwiatuszki układamy na tacy lekko posypaną mąką.W garnku zagotować wodę lekko osoloną wrzucamy kwiatuszki i gotujemy .
Podajemy na ciepło polane masłem i posypane cukrem wymieszanym z cynamonem i kawałkami orzechów uprażonych na suchej patelni.
Ugotowaną tłuczemy tłuczkiem i studzimy.
Do dyni dodajemy mąkę , wbijamy jajko ,dodajemy cukier waniliowy i kruszymy twaróg.zagniatamy ciasto ręką jezeli się klei można dodać trochę mąki.Blat posypujemy mąką wałkujemy ciast nie za cieńko wycinamyforemką kwiatuszki układamy na tacy lekko posypaną mąką.W garnku zagotować wodę lekko osoloną wrzucamy kwiatuszki i gotujemy .
Podajemy na ciepło polane masłem i posypane cukrem wymieszanym z cynamonem i kawałkami orzechów uprażonych na suchej patelni.
gusia1000
gosia56
Dziękuję gusia ;)