Sposób przygotowania:
Kwiaty w cukrze
Kwiaty przebrać i w razie potrzeby oczyścić, ale nie płukać w wodzie. Z płatków róży obciąć białe końcówki.
Układać w słoiku warstwami kwiaty i cukier i wszystko dokładnie ugniatać. Pierwszą i ostatnią warstwę ma stanowić cukier.
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Moim zdaniem najlepsze są fiołki i róża ze względu na miły aromat. Takie kwiaty można wykorzystywać do dekoracji ciast i deserów a cukier do aromatyzowania herbaty.
Układać w słoiku warstwami kwiaty i cukier i wszystko dokładnie ugniatać. Pierwszą i ostatnią warstwę ma stanowić cukier.
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Moim zdaniem najlepsze są fiołki i róża ze względu na miły aromat. Takie kwiaty można wykorzystywać do dekoracji ciast i deserów a cukier do aromatyzowania herbaty.
Babciagramolka
A.B.
caroline1983