jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Łakotki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kruche i mocno czekoladowe ciasteczka:)

Łakotki

Składniki:

Łakotki

 

  • 25 dag masła czekoladowego (np. Nutella)
  • 25 dag cukru pudru
  • 225 ml oleju
  • ½ kg mąki pszenne

 

Sposób przygotowania:

Łakotki
Masło czekoladowe zmiksować z cukrem i olejem, a potem dodać mąkę i dobrze wymieszać na gładkie ciasto. Następnie formować kulki około 4 dag jedna, lekko rozgniatać widelcem tworząc kratkę, a potem kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 180°C, dopóki ciasteczka lekko stwardnieją i nabiorą złocistego koloru.

Tagi:

łakotki