joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Landrynkowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wspaniale smakujące i proste w przygotowaniu ciasteczka :)

Landrynkowe ciasteczka

Składniki:

Landrynkowe ciasteczka

 

  • 600 g mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 250 g masła
  • 250 g miodu
  • 150 g cukru
  • 50 g kakao
  • 300 g landrynek
  • przyprawa do pierników

Sposób przygotowania:

Landrynkowe ciasteczka
Miód musimy zagotować z cukrem po czym przestudzamy go i dodajemy jajko. Całość dokładnie mieszamy. Mąkę łączymy z sodą , kakao, przyprawą do piernika i masą miodową. Cisto zagniatamy i wkładamy do lodówki żeby się schłodziło. P tym czasie ciasto rozwałkowujemy (tak jak na np. pierogi) i foremką z różnymi otworami wycinamy ciastka. Gotowe ciasteczka pieczemy na blasze w temp. 180 s.C przez 15 minut. W połowie pieczenia w otwory w pierniczkach wsypujemy rozbite np. w moździerzu landrynki. Smacznego :)