Sposób przygotowania:
Lasagne z kurczakiem
Kurczaka poporcjować i ugotować z połową wina i posiekaną cebulą,doprawić solą i pieprzem,wystudzić i pokroić mięso na paseczki,a wywar zachować.Płatki lasagne ugotować w posolonej wodzie,odsączyć.Posiekany czosnek z natką pietruszki podsmażyć na maśle,posypać mąką i ciągle mieszając chwilkę smażyć,gdy lekko przestygnie,wlać litr wywaru z kurczaka i pozostałe wino,gotować ok.5min,dodać 8 łyżek mąki oraz cheddar,dolać śmietankę,doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Na dno żaroodpornego naczynia wlać trochę sosu,ułożyć na nim warstwę lasagne,posypać kurczakiem,częścią pozostałych serów i polać sosem.Układanie powtarzać,aż składniki się wyczerpią.Ostatnią warstwę powinien stanowić sos posypany resztą serów i orzechami.Zapiekać w 220"C,przez ok.25min.
misia53
pocztylion2221
iwi69