Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem
Rabarbar po oczyszczeniu pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki, zasypać cukrem i lekko oprószyć cynamonem odstawić.
Ciasto:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.
Cały czas miksując dodawać jajka, następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Miksować do całkowitego połączenia składników.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki , na wierzchu rozłożyć pokrojony ale odciśnięty z nadmiaru soku rabarbar.
Na rabarbar rozłożyć przygotowaną wcześniej kruszonkę.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Kruszonka;
masło wygnieść razem z cukrem pudrem , dodając mąkę.
Ciasto:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.
Cały czas miksując dodawać jajka, następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Miksować do całkowitego połączenia składników.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki , na wierzchu rozłożyć pokrojony ale odciśnięty z nadmiaru soku rabarbar.
Na rabarbar rozłożyć przygotowaną wcześniej kruszonkę.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Kruszonka;
masło wygnieść razem z cukrem pudrem , dodając mąkę.
gusia1000