Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto ucierane ze śliwkami z nutą migdałową
Składniki temperatura pokojowa.
o pojemnika wbić jajka, cukier wsypać, dodać miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty (masa ma być grudkowata).
Wsypać przesianą mąkę tortową, proszek do pieczenia, wlać olejek migdałowy 1/2 pojemniczka i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, gęsto poukładać połówki śliwek.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut.
W formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
o pojemnika wbić jajka, cukier wsypać, dodać miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty (masa ma być grudkowata).
Wsypać przesianą mąkę tortową, proszek do pieczenia, wlać olejek migdałowy 1/2 pojemniczka i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, gęsto poukładać połówki śliwek.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut.
W formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.