dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Łatwe pierniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pierniczki muszą poleżeć kilka dni w zamkniętym pojemniku aby zmiękły. Dodatkowo ciastka można polukrować.

Łatwe pierniczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łatwe pierniczki

 

Sposób przygotowania:

Łatwe pierniczki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli i margarynę. Całość siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy na ok 0,5 do 1 cm grubości. Wycinamy różne kształty. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Smacznego! 
Łatwe pierniczki
Margarynę dokładnie siekamy z mąką i solą.
Łatwe pierniczki
Do mąki dodajemy pozostałę składniki na ciastka.
Łatwe pierniczki
Zagniatamy ciasto a następnie rozwalkowujemy.
Łatwe pierniczki
Wycinamy różne kształty i układmay na blaszę do pieczenia.