basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Łazanki domowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowane łazanki, są bardzo smaczne, nie sklejają się.

Łazanki domowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki domowe

 

  • maka pszenna 8 garści
  • jajka całe 5 szt
  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Łazanki domowe
Na stolnicę wysypuje mąkę pszenną, dodaje całe jajka, olej, zarabiam ciast.Ciasto wyrabiam długo, by się nie kleiło, było gładkie.Małymi porcjami kroję ciasto, wałkuję bardzo cieniutko.Rozwałkowane ciasto,zostawiam by podeschło.Ciasto jeśli jest dobrze wyrobione,to gdy go wałkuję, powstają pęcherzyki powietrza. Podeschnięte ciasto kroję w paseczki a potem w kosteczkę. Tak przygotowane łazanki gotuję w lekko posolonej wodzie i podaję np.z zupa pieczarkową, albo z sosem. Życzę smacznego.
Łazanki domowe
ciasto na łazanki surowe,podsuszone,krojone w kostkę
Łazanki domowe
surowe ciasto na łazanki,rozwałkowane cieniutko do podsuszenia
Łazanki domowe
ciasto na łazanki ,dokładnie wyrobione na samych jajkach
Łazanki domowe
na stolnicy wysypana mąka pszenna i wybite jajka gotowe do wyrobienia ciasta

Tagi:

jajko jajka mak