Sposób przygotowania:
Łazanki jarzynowe z makaronem rurki
Kapustę myjemy kroimy drobno i gotujemy z dodatkiem soli.
Makaron gotujemy w posolonej lekko wodzie al. dente i odlewamy wodę.
Marchewkę, pietruszkę, seler, obieramy i ścieramy na grubszej tarce, pora kroimy w plasterki.
Do rondelka lub głębszej patelni wkładamy olej kokosowy lub rzepakowy, dodajemy pora marchewkę, pietruszkę i selera.
Dusimy na wolnym ogniu do miękkości, mieszając, pod koniec przyprawić przyprawą kucharek warzywną.
Gdy warzywa są miękkie dodajemy kapustę i makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku, podajemy na ciepło.
Smacznego !
Makaron gotujemy w posolonej lekko wodzie al. dente i odlewamy wodę.
Marchewkę, pietruszkę, seler, obieramy i ścieramy na grubszej tarce, pora kroimy w plasterki.
Do rondelka lub głębszej patelni wkładamy olej kokosowy lub rzepakowy, dodajemy pora marchewkę, pietruszkę i selera.
Dusimy na wolnym ogniu do miękkości, mieszając, pod koniec przyprawić przyprawą kucharek warzywną.
Gdy warzywa są miękkie dodajemy kapustę i makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku, podajemy na ciepło.
Smacznego !