Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą i kiełbasą
Makaron łazanki gotujemy według opisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Kapustę kiszoną wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Gotujemy około 40 minut.
Ugotowaną kapustę odcedzamy i w razie potrzeby drobniej kroimy.
Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w plastry lub pół plastry kiełbasę i razem jeszcze podsmażamy.
Podsmażoną kiełbasę z boczkiem dodajemy do ugotowanej kapusty .
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę również podsmażamy a następnie dodajemy do kapusty.
Całość dokładnie mieszamy doprawiamy przyprawą uniwersalną , solą , pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy i podajemy.
Smacznego.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Kapustę kiszoną wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Gotujemy około 40 minut.
Ugotowaną kapustę odcedzamy i w razie potrzeby drobniej kroimy.
Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w plastry lub pół plastry kiełbasę i razem jeszcze podsmażamy.
Podsmażoną kiełbasę z boczkiem dodajemy do ugotowanej kapusty .
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę również podsmażamy a następnie dodajemy do kapusty.
Całość dokładnie mieszamy doprawiamy przyprawą uniwersalną , solą , pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy i podajemy.
Smacznego.
gusia1000