Sposób przygotowania:
Łazanki z kurczakiem
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso, a następnie podlewamy wodą. Dusimy przez pół godziny.
Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku. Zagęszczamy sos mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy.
Wrzucamy łazanki i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie posypujemy startym serem.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso, a następnie podlewamy wodą. Dusimy przez pół godziny.
Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku. Zagęszczamy sos mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy.
Wrzucamy łazanki i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie posypujemy startym serem.