gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 895]

Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kotlety mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem. Polecam jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami.

Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem

Składniki:

Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • 0,5 szklanki wody lub bulionu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżka majeranku,
  • bułka tarta do obtaczania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.

Jabłko obieramy i kroimy w paseczki.

Ogórki również kroimy w paseczki.

Z miesa mielonego formujemy podłużne placki, układamy po paseczku jabłka i ogórka i zlepiamy brzegi, formując owalny kształt.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)