Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 340
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie to jest naprawdę ekspresowe w przygotowaniu i kusząco aromatyczne. Całość smakuje rewelacyjnie!

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

Składniki:

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

 

Dodatkowo:

  • makaron (u mnie 5 gniazd nitek)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

Makaron:

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami
Można użyć dowolnego rodzaju makaronu, wg gustu.

Makaron należy ugotować według przepisu z opakowania i odcedzić.

Składniki:

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami
Czosnek zamiast posiekać można przecisnąć przez praskę.

Cebulę z czosnkiem drobno posiekać, a pieczarki obrać, umyć i pokroić w większą kostkę.

Całość:

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami
Potrawa powinna być doprawiona według smaku.

Cebule z czosnkiem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Dodać pieczarki i po 3-4 minutach mięso mielone.

Mięso mieszając należy lekko obsmażyć.

Całość posypać przyprawami, a następnie połączyć z wodą/bulionem.

Płyn zredukować i po tym czasie dolać śmietankę i wmieszać koncentrat pomidorowy.

Wszystko dusić do momentu aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku.

Na końcu zawartość patelni wymieszać z makaronem.