Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 782]

SUPERPRZEPIS

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta sprawiła, że roladki były szybkie w przygotowaniu oraz naprawdę zachwycające w smaku! Polecam!

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka

Składniki:

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka

 

  • 5-6 plastrów schabu
  • sól, pieprz
  • pasta pomidorowa baziółka (lub dowolna pomidorowa)

Panierka:

Ponadto:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka

Mięso:

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka
Plastry schabu nie powinny być za bardzo cienkie.

Wszystkie plastry mięsa należy delikatnie rozbić i posypać odrobiną soli z pieprzem.

Roladki:

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka
Roladki można dodatkowo spiąć wykałaczkami.

Każdy plaster schabu posmarować pastą pomidorową, a następnie zwinąć.

Panierowanie:

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka
Można pominąc panierkę, ale takie są smaczniejsze.

Wszystkie roladki dokładnie obtoczyć najpierw w mące i kolejno w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej.

Smażenie:

Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka
Roladki należy smażyć na średnim palniku.

Całość smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.