ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Łazanki wegetariańskie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne łazanki bez użycia grama mięsa. Smaczne i lekkie. Polecam serdecznie!

Łazanki wegetariańskie z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki wegetariańskie z pieczarkami

 

  • pół opakowania makronu świderki pełnoziarnistego Lubella
  • 1 cebula
  • 300 g pieczarek
  • 1 opakowanie zupy Hortex (Prezydencka)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Łazanki wegetariańskie z pieczarkami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy lekko pokrojoną drobno cebulę. Następnie wrzucamy na patelnie pokrojone pieczarki. Wszystko solimy i dusimy w razie konieczności podlewając odrobiną wody. Gdy pieczarki się zarumienią wrzucamy mrożoną zupę. Ponownie solimy potrawę i trzymamy na ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu a warzywa mrożone nie rozmrożą się i nie zmiękną. Wszystko doprawiamy pieprzem i mieszamy z ugotowanym makaronem. Gotowe!
Łazanki wegetariańskie z pieczarkami
Na oliwie rumienimy cebulę, mieszając intensywnie.
Łazanki wegetariańskie z pieczarkami
Do cebuli wrzucamy pokrojone pieczarki w dużej ilości.
Łazanki wegetariańskie z pieczarkami
Użyłam zupy Prezydenckiej ale tak naprawdę można użyć każdej ulubionej przez nas mieszanki warzyw mrożonych.
Łazanki wegetariańskie z pieczarkami
Wszystko dusimy do momentu aż będzie miękkie i gotowe.

Tagi:

zupa