Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Łazanki wiosenne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne danie dla smakoszy warzyw!

Łazanki wiosenne

Składniki:

Łazanki wiosenne

 

  • 1\2główki młodej kapusty,
  • 1pęczek młodej marchewki,
  • 1\2 kalafiora,
  • seler naciowy,
  • 1 kalarepka,
  • 20dag.pieczarek,
  • olej,
  • 1 łyżka masła,
  • 1\2pęczka koperku,
  • 1\2pęczka natki pietruszki,
  • 1\2paczki makaronu łazanki,
  • cukier,
  • sok z cytryny,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Łazanki wiosenne
Kapustę poszatkować,pozostałe warzywa i pieczarki pokrój drobno w słupki,a kalafior podziel na różyczki.Każde warzywo osobno przesmaż na oleju,następnie przełóż do garnka,dodaj masło i posiekaną zieleninę(Trochę odłóż do dekoracji),wszystko duś kilka minut(w razie potrzeby podlej odrobiną wody),przyprawić do smaku cukrem,solą,pieprzem i sokiem z cytryny,delikatnie wymieszać.Makaron łazanki ugotować wg.przepisu na opakowaniu,przelać zimną wodą,osączyć.Podawać z warzywami posypane pozostawioną zieleniną.

Tagi:

makaron