Łazanki zapiekane z kapustą wg adrianki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łazanki podawać w salaterce jako danie obiadowe z sosem grzybowym.

Łazanki zapiekane z kapustą wg adrianki

Składniki:

Łazanki zapiekane z kapustą wg adrianki

 

Sposób przygotowania:

Łazanki zapiekane z kapustą wg adrianki
Łazanki ugotować w słonej wodzie.Kapustę obrać z wierzchnich liści,opłukać,poszatkować,ugotować w słonej wodzie,osączyć na sicie.Cebulę obrać,poszatkować,zrumienić na oleju.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać tartą bułką,wypełnić wymieszanymi łazankami z kapustą i cebulą,a następnie popieprzć.Zapiekać w piekarniku w 200 stopni C przez 45 min. Smacznego:)

Tagi:

tarta kapusta