Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Leczo do słoika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobrutkie ale pracochłonne

Leczo do słoika

Składniki:

Leczo do słoika

 

  • tyle samo wagowo pomidorów, cukini, papryki, cebuli
  • zalewa
  • 1 litr wody,
  • 1 łyzka wegety,
  • 1 łyżka cukru
  • 3 ząbki czosnku zmiażdżyć

Sposób przygotowania:

Leczo do słoika
Cukinię obraną pokroić w kostkę, wrzucić na 5 minut do wrzątku. Następnie odcedzić i przełożyć do zimnej wody. Paprykę sparzyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Pomidory sparzone pokroić w kostkę..Cebulę posiekać bardzo drobno. Zalewę zagotować. Przygotować słoiki litrowe. Do słoika wlać szklankę zalewy, po tym układać warzywa warstwami skończywszy na pomidorach. Uzupełnić zalewą. Pasteryzujemy 20 minut.

Tagi:

danie leczo