migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Leczo pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i proste danie gotowe w kilka minut. Wystarczy poddusic warzywa i dodać podsmażona kiełbaske i gotowe.

Leczo pieczarkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo pieczarkowe

 

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 duża czerwona papryka
  • 250 g przecieru pomidorowero
  • 250 g cienkiej kiełbasy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Leczo pieczarkowe
Pieczarki jeśli małe przekroić na pół, a jeśli większe na grube plastry. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry.

Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Dodać słodką paprykę, oregano, sól i pieprz. Wszystko razem smażyć aż pieczarki puszczą sok. Potem dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa będą miękkie.

Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Gdy warzywa będą juz miękkie dodać podsmażoną kiełbasę i wymieszać.

Leczo podawać z pieczywem lub ryżem.
Leczo pieczarkowe
Cebule obrać i pokroić w półplastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę.
Leczo pieczarkowe
Następnie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Dodać słodką paprykę, oregano, sól i pieprz. Wszystko razem smażyć aż pieczarki puszczą sok.
Leczo pieczarkowe
Potem dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa będą miękkie.
Leczo pieczarkowe
Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni.

Tagi:

leczo danie