gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Leczo pieczarkowo - paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowane leczo paprykowo - pieczarkowe podaję jako danie na ciepłą kolację lub obiad. Moja rodzina bardzo je lubi.

Leczo pieczarkowo - paprykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo pieczarkowo - paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Leczo pieczarkowo - paprykowe
Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do głębszej patelni. (na dno wlewamy oliwę) Podsmażamy przez chwilę. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Parówki również kroimy w plasterki i dodajemy do papryki i pieczarek. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość dusimy pod przykryciem (co jakiś czas mieszając), aż pieczarki będą miękkie. Na koniec dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Podsmażamy przez chwilę. W razie potrzeby doprawić. Porcję wykładamy na talerz wyłożony liśćmi sałaty.
Leczo pieczarkowo - paprykowe
Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do głębszej patelni.
Leczo pieczarkowo - paprykowe
Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.
Leczo pieczarkowo - paprykowe
Parówki również kroimy w plasterki i dodajemy do papryki i pieczarek.
Leczo pieczarkowo - paprykowe
Na koniec dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Podsmażamy przez chwilę..