katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Leczo z pieczarkami ...

Pieczarkowe leczo

Składniki:

Pieczarkowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe leczo
Papryki musimy oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Pieczarki też myjemy gdyby były większe musimy pokroić. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej i musimy zeszklić cebulę. Dodajemy pieczarki i przesmażamy, dodajemy paprykę i mieszamy. Podlewamy wodą albo bulionem, dodajemy marchew, oprószamy solą i dusimy często mieszając. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Tagi:

leczo danie