justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Leczo pyszne węgierskie danie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo to jedno ze sztandarowych dań jednogarnkowych. Leczo świetnie smakuje z kromką chleba lub z ryżem.

Leczo pyszne węgierskie danie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo pyszne węgierskie danie

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo pyszne węgierskie danie
Papryki płuczemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Cukinię obieramy i kroimy w większą kostkę. Pomidory sparzamy wrzątkiem obieramy ze skórek i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojona w talarki kiełbasę po około 3 minutach dodajemy cebulę, gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojona paprykę wszystko podsmażamy na dość dużym ogniu aż składniki się lekko przypieką nada to potrawie dodatkowego smaku. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy około 10 minut po czym dodajemy cukinię i przyprawiamy papryka w proszku, solą i pieprzem. Całość gotujemy około 30 minut do miękkości cukinii uważając, żeby jej nie rozgotować. Smacznego!
Leczo pyszne węgierskie danie
Cukinię obieramy pomidory sparzamy we wrzątku
Leczo pyszne węgierskie danie
Wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę.
Leczo pyszne węgierskie danie
Do podsmażonej cebuli z kiełbasą dodajemy paprykę
Leczo pyszne węgierskie danie
Na koniec dodajemy cukinię i wszystko gotujemy około 30 minut