Sposób przygotowania:
Leczo z cukini wg gosia56
Cukinie obieramy myjemy wydrążamy srodki i kroimy w wiekszą kostkę. Paprykę myjemy przecinamy usuwamy nasiona i obieramy ze skorki kroimy w kostkę.Kiełbasę kroimy w kostkę,cebulę też kroimy w kostkę, czosnek kroimy w plasterki . Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy kiełbasę podsmażamy ,następnie dodajemy cebulę ,czosnek i paprykę i obrany ze skórki pomidor chwilę smazymy. Do tego dodajemy pokrojoną cukinię i wlewamy sok pomidorowy mieszamy i dusimy doprawiamy solą pieprzem,vegetą ,papryką,majerankiem i gotową przyprawą do lecza ,mieszamy. od czasu do czasu aby się nie przypaliło i uważamy aby cukinia nie była za miękka.Leczo smakuje najlepiej jak postoi jakiś czas i smaki się przegryzą.Mozna podać na obiad z ziemniakami lub na kolację z pieczywem.POLECAM ! ! !
edytaha
zewa
gosia56
Napisałam z ziemniakami bo mój mąż lubi do lecza albo bigosu ziemniaki.
zewa
Gosiu oczywiście, że każdy jada tak jak lubi. Ja tam jestem chlebiara, dlatego takie dania jak bigos, leczo czy gołąbki jadam z chlebem.
gusia1000