Sposób przygotowania:
Leczo z parówką i kiełbasą
Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam na oleju na patelni. Parówki obieram z osłonek i kroję w plasterki, podsmażam na reszcie oleju. Marchewkę obieram, płuczę i ścieram na dużych oczkach tarki. Papryki myję, przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w paseczki. Ogórki gruntowe myję, obieram i kroję w plasterki. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Warzywa duszę razem aż do miękkości, dodaję na koniec podsmażone parówki i sos pomidorowy. Doprawiam do smaku przyprawami i ziołami.
![Leczo z parówką i kiełbasą Leczo z parówką i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leczo-z-parowka-i-kielbasa-135674.jpg)
![Leczo z parówką i kiełbasą Leczo z parówką i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leczo-z-parowka-i-kielbasa-135675.jpg)
![Leczo z parówką i kiełbasą Leczo z parówką i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leczo-z-parowka-i-kielbasa-135676.jpg)
![Leczo z parówką i kiełbasą Leczo z parówką i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leczo-z-parowka-i-kielbasa-135677.jpg)