wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Legumina z białek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała przystawka dla dzieci które sa łakomczuchami

Legumina z białek

Składniki:

Legumina z białek

 

  • 2 surowe białka
  • 2 czubate łyżki dżemu wiśniowego, malinowego,
  • szczypta kwasu cytrynowego

 

Sposób przygotowania:

Legumina z białek
Na początku białka i dżem złożyć do miseczki i ubijać trzepaczką około 20 minut. Jeśli dżem jest mało kwaśny a legumina zbyt słodka, należy dać szczyptę kwasu cytrynowego rozpuścić w 1 łyżetce wody, dodać do leguminy i dobrze wymieszać. Gdy masa stanie się gęsta, ale nie lejąca należy zakończyć ubijanie i ułożyć pianę w kopczyk na szklanym talerzyku lub w dużej kompetierce. Przybrać owocami lub konfiturami i oziębić. Oddzielnie podać biszkopty lub herbatniki lub przed podaniem przybrać nimi pianą.