wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Legumina z chleba i śmietany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniały przysmak dla rodzinki na deser

Legumina z chleba i śmietany

Składniki:

Legumina z chleba i śmietany

 

Sposób przygotowania:

Legumina z chleba i śmietany
Chleb zetrzeć na tartce o małych otworach, wymieszać ze śmietaną i rumem. Jajo wybić, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przyprawy korzenne, chleb i roztopione masło. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę. Z białek ubić pianę, dodać do masy i lekko wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, przełożyć do niej masę i piec na wolnym ogniu. ok. 45 min. Przed podaniem polać śmietaną ubitą z cukrem.

Tagi:

chleb