szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

legumina z migdałami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

legumina z piekarnika orzechowo-migdałowa

legumina z migdałami i orzechami

Składniki:

legumina z migdałami i orzechami

 

Sposób przygotowania:

legumina z migdałami i orzechami
Migdąły i orzechy zemleć. Jajka rozbić. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do garnka wsypać cukier. wlać wodę i zagotować. Do utworzonego syropu wsypać proszek migdałowo-orzechowy, wymieszać, dodać żółtka i bułkę tartą. Utworzoną masę przestudzić i wymieszać z pianą z białek. Żaroodporne naczynie nasmarować masłem, posypac cukrem. Przelać do niego masę. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z sokiem malinowym lub wiśniowym. Polecam też imbirowy.

Tagi:

jajko tarta jajka