Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Lekka jajecznica.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajecznica bez tłuszczu, a smakuje jak na maśle.

Lekka jajecznica. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lekka jajecznica.

 

Sposób przygotowania:

Lekka jajecznica.
Szczypiorek myjemy, osuszamy  a następnie drobno kroimy. Jajka wybijamy do miseczki aby się upewnić, że są świeże. Na  patelnię wlewamy 4 łyżki mleka i podgrzewamy, gdy zacznie parować wlewamy jajka, mieszamy i doprawiamy. Na koniec jeszcze dosypyjemy szczypiorek i śniadanie lub kolacja...gotowe.
Lekka jajecznica.
Jajecznica bez tłuszczu to się wydaje niemożliwe, a jednak zjadliwe.
Lekka jajecznica.
Proszę się nie obawiać, że będzie rzadka. Nadmiar wody z mleka szybko odparuje.