Sposób przygotowania:
Lekka pasta jajeczna z suszonymi pomidoramiETAP 1:
1. Jajka gotujemy na półtwardo. Tak, aby białko było w pełni ścięte, a żółtko lekko płynne. Jeszcze ciepłe obieramy i w zależności od upodobań rozdrabniamy widelcem, blenderem lub trzemy na tarce (najbardziej lubię pierwszą opcję, ze względu na większe kawałki jajek).
2. Pomidory suszone wraz z zieleniną drobno szatkujemy.
3. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, delikatnie mieszamy. Poziom gęstości pasty regulujemy ilością jogurtu naturalnego. Całość warto wstawić na kilka minut do lodówki, jest wtedy wyraźnie smaczniejsza.
Pasta smakuje wybornie i polecam ją osobom, które nawet niekoniecznie są na diecie. Jajka ugotowane na półtwardo są bardzo delikatne i lekko wilgotne, świetnie łączą się z innymi składnikami, gwarantując pyszny element zdrowego posiłku.
Smacznego.