Sposób przygotowania:
Polędwica z dorsza na zimno
Rozmrożone i oczyszczone ze skóry i ości kawałki polędwicy skrop sokiem z cytryny i posyp solą, suszonym tymiankiem i pieprzem cytrynowym.
Tak doprawionego dorsza odstaw na godzinę do zamarynowania, po tym czasie opłucz kawałki mięsa z nadmiaru przypraw i dokładnie osusz każdy z osobna.
Polędwiczki posyp żelatyną po czym owiń je ciasno folią spożywczą związując je w kształt cukierka. Tak przygotowane roladki dotuj na małym ogniu we wrzącej wodzie przez 15 min, po tym czasie wyjmij je z wody i odstaw do wystudzenia.
Gotowe polędwiczki krój w grube plastry i podawaj z majonezem i marynowaną pieczarką.
Tak doprawionego dorsza odstaw na godzinę do zamarynowania, po tym czasie opłucz kawałki mięsa z nadmiaru przypraw i dokładnie osusz każdy z osobna.
Polędwiczki posyp żelatyną po czym owiń je ciasno folią spożywczą związując je w kształt cukierka. Tak przygotowane roladki dotuj na małym ogniu we wrzącej wodzie przez 15 min, po tym czasie wyjmij je z wody i odstaw do wystudzenia.
Gotowe polędwiczki krój w grube plastry i podawaj z majonezem i marynowaną pieczarką.
SylaUla