Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Polędwica z dorsza na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekka przystawka przygotowana z delikatnej polędwicy z dorsza, jej przygotowanie jest banalnie proste.

Polędwica z dorsza na zimno

Składniki:

Polędwica z dorsza na zimno

 

Sposób przygotowania:

Polędwica z dorsza na zimno
Rozmrożone i oczyszczone ze skóry i ości kawałki polędwicy skrop sokiem z cytryny i posyp solą, suszonym tymiankiem i pieprzem cytrynowym.

Tak doprawionego dorsza odstaw na godzinę do zamarynowania, po tym czasie opłucz kawałki mięsa z nadmiaru przypraw i dokładnie osusz każdy z osobna.

Polędwiczki posyp żelatyną po czym owiń je ciasno folią spożywczą związując je w kształt cukierka. Tak przygotowane roladki dotuj na małym ogniu we wrzącej wodzie przez 15 min, po tym czasie wyjmij je z wody i odstaw do wystudzenia.

Gotowe polędwiczki krój w grube plastry i podawaj z majonezem i marynowaną pieczarką.