milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Lekka sałatka Kolory Wiosny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo łatwa i smaczna sałatka

Lekka sałatka Kolory Wiosny

Składniki:

Lekka sałatka Kolory Wiosny

 

  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy
  • 80 dag strączków groszku
  • 4 pomidory
  • czerwona cebula
  • 4 jajka
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka Kolory Wiosny
Strączki groszku myjemy, odcinamy końce i kroimy na kawałki. Wrzucamy je do osolonego wrzątku i gotujemy aż zmiękną. Sos sałatkowy mieszamy z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Miękki groszek studzimy w wodzie z lodem, mieszamy z sosem i odstawiamy na 10 minut. Następnie gotujemy jajka na twardo. Pomidory i jajka kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i posypujemy bazylią.

Tagi:

jajko sosy jajka