Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z łososiem i fetą
1. Łososia wyjmujemy z opakowania i kroimy w kostkę. Odkładamy na bok.
2. Oliwki przekrawamy na pół, a koperek siekamy.
3. Liście szpinaku płuczemy na sicie i suszymy w wirówce do sałaty. Odrywamy ogonki, jeśli nie lubimy.
4. Ser feta kroimy w kostkę.
5. Na talerzu układamy liście szpinaku, na to kawałki łososia, posypujemy serem feta, oliwkami i koperkiem. Solimy do smaku.
2. Oliwki przekrawamy na pół, a koperek siekamy.
3. Liście szpinaku płuczemy na sicie i suszymy w wirówce do sałaty. Odrywamy ogonki, jeśli nie lubimy.
4. Ser feta kroimy w kostkę.
5. Na talerzu układamy liście szpinaku, na to kawałki łososia, posypujemy serem feta, oliwkami i koperkiem. Solimy do smaku.