Sposób przygotowania:
lekka zupa marchewkowa
Dużą świeżą marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce najlepiej plastikowej. Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w kosteczki.
Nastawić duży garnek, wrzucić kość ze schabu i zalać ok.2,5 litrami zimnej wody.Gotować na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem.Gdy się ugotuje- przecedzić. Do tego samego garnka wrzucić ziemniaki, marchew i zalać gorącym wywarem ze schabu. Posolić, popieprzyć,pomagować do smaku. Gotować do miękkości warzyw.
Nastawić duży garnek, wrzucić kość ze schabu i zalać ok.2,5 litrami zimnej wody.Gotować na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem.Gdy się ugotuje- przecedzić. Do tego samego garnka wrzucić ziemniaki, marchew i zalać gorącym wywarem ze schabu. Posolić, popieprzyć,pomagować do smaku. Gotować do miękkości warzyw.