2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Lekki kapuśniaczek z fasolką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Lekki kapuśniaczek z niewielkim dodatkiem fasolki

Lekki kapuśniaczek z fasolką

Składniki:

Lekki kapuśniaczek z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Lekki kapuśniaczek z fasolką
Włoszczyznę obrać umyć pokroić w kostkę włożyć do rondelka i ugotować razem z pomidorami i pokrojona cebulką i poszatkowaną kapustą dodając masło oraz liść laurowy i ziele angielskie .W oddzielnym naczyniu ugotować fasolkę perłową zalewając ją wcześniej 2 szklankami wody,gdy będzie miękka połączyć z kapustą i warzywami dodać pokrojoną kiełbasę i dusić około 15 minut wszystko razem.Posolić do smaku dodać zawiesinę zrobioną z wody i mąki .Do zupy można dodać dla smaku jeszcze szczyptę majeranku. Podawać z pieczywem.