Sposób przygotowania:
Muffinki kokosowo-ananasowe z chia
Ananasa obieramy i kroimy w dość sporą kostkę.
Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: cukier, mąkę, wiórki kokosowe, chia, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy łyżkę.
Do drugiej miski wlewamy mleko i olej, dodajemy jajko i mieszamy trzepaczką.
Dodajemy składniki mokre do suchych, wrzucamy ananasa i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.
Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: cukier, mąkę, wiórki kokosowe, chia, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy łyżkę.
Do drugiej miski wlewamy mleko i olej, dodajemy jajko i mieszamy trzepaczką.
Dodajemy składniki mokre do suchych, wrzucamy ananasa i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.