Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z makiem i kokosem
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie ucieramy.
2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.