gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Lekkie tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekkie ciasto śmietankowe z kawową nutą. Idealne do kawy lub herbaty. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.

Lekkie tiramisu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lekkie tiramisu

 

  • 400 g biszkoptów,
  • 3 śnieżki,
  • 3 szklanki mleka,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 300 ml kawy inki,
  • serek mascarpone,

Sposób przygotowania:

Lekkie tiramisu
Kawę zaparzamy i studzimy.

Śmietanę śnieżkę ubijamy z mlekiem, następnie dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, mieszamy z masą.

Biszkopty maczamy w kawie i układamy na blaszkę,wykładamy połowę masy, następnie wykładamy biszkopty moczone w kawie i pozostałość masy śmietankowej. Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego.
Lekkie tiramisu
Biszkopty moczymy w kawie i przekładamy masą.