Sposób przygotowania:
Lekkie tiramisu
Kawę zaparzamy i studzimy.
Śmietanę śnieżkę ubijamy z mlekiem, następnie dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, mieszamy z masą.
Biszkopty maczamy w kawie i układamy na blaszkę,wykładamy połowę masy, następnie wykładamy biszkopty moczone w kawie i pozostałość masy śmietankowej. Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego.
Śmietanę śnieżkę ubijamy z mlekiem, następnie dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, mieszamy z masą.
Biszkopty maczamy w kawie i układamy na blaszkę,wykładamy połowę masy, następnie wykładamy biszkopty moczone w kawie i pozostałość masy śmietankowej. Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego.