Sposób przygotowania:
Ciasto smoczy owoc
W ten sam sposób przygotowujemy dwa biszkopty. Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka i przesiany budyń z mąką oraz proszkiem. Na końcu dodajemy barwnik. Pieczemy ciasto w 180 stopniach około 20 minut.
Nasiona chia wsypujemy do mleka, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach wody, kiedy napęcznieje rozpuszczamy.
Do jogurtu wlewamy puding chia, wsypujemy cukier i wanilię. Ubijamy mikserem, pod koniec wlewamy żelatynę. Masę przekładamy na pierwszy biszkopt. Jeśli skurczył się trochę podczas pieczenia zabezpieczamy brzegi folią aluminiową.
Nakładamy drugi i wstawiamy do lodówki. Mleko gotujemy z cukrami. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy po łyżce mleka w proszku i płynnego. Na koniec zabarwiamy na odcień podobny do koloru biszkoptu.
Krem wykładamy na wierzch ciasta, równamy a potem delikatnie końcem noża uderzamy aby powstały łuski. Lukier rozcieńczamy sokiem z cytryny. Wykałaczką nakładamy na wypukłe części kremu. Wstawiamy do lodówki.
Nasiona chia wsypujemy do mleka, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach wody, kiedy napęcznieje rozpuszczamy.
Do jogurtu wlewamy puding chia, wsypujemy cukier i wanilię. Ubijamy mikserem, pod koniec wlewamy żelatynę. Masę przekładamy na pierwszy biszkopt. Jeśli skurczył się trochę podczas pieczenia zabezpieczamy brzegi folią aluminiową.
Nakładamy drugi i wstawiamy do lodówki. Mleko gotujemy z cukrami. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy po łyżce mleka w proszku i płynnego. Na koniec zabarwiamy na odcień podobny do koloru biszkoptu.
Krem wykładamy na wierzch ciasta, równamy a potem delikatnie końcem noża uderzamy aby powstały łuski. Lukier rozcieńczamy sokiem z cytryny. Wykałaczką nakładamy na wypukłe części kremu. Wstawiamy do lodówki.
zbysiowa
sammakko
SylaUla