Sposób przygotowania:
Mleczna kanapka
BISZKOPT: żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić. Połączyć łyżką utarte żółtka i białka. Następnie przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia do miski z białkiem i żółtkami i wymieszać delikatnie łyżką. Przelać na tortownicę i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Przeciąć wzdłuż na pół. Galaretkę przygotować w 300 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
MASA: śmietanę 30% ubić, dodać cukier puder, następnie serki waniliowe i mascarpone. Na koniec dodać letnią galaretkę. Przełożyć na chwilę do lodówki.
MASA MALINOWA: przygotować galaretki jak podano na opakowaniu. Maliny (mogą być mrożone) zmiksować blenderem i zalać galaretką. Zmiksować.
POLEWA: Czekoladę połamać na mniejsze części, włożyć do rondelka z mlekiem i zagotować. Na jedną połowę ciasta wyłożyć połowę masy śmietankowej, zalać masą malinową i włożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyłożyć pozostałą część masy śmietanowej. Przyłożyć drugą połową ciasta, zalać roztopioną czekoladą i posypać posypką.
MASA: śmietanę 30% ubić, dodać cukier puder, następnie serki waniliowe i mascarpone. Na koniec dodać letnią galaretkę. Przełożyć na chwilę do lodówki.
MASA MALINOWA: przygotować galaretki jak podano na opakowaniu. Maliny (mogą być mrożone) zmiksować blenderem i zalać galaretką. Zmiksować.
POLEWA: Czekoladę połamać na mniejsze części, włożyć do rondelka z mlekiem i zagotować. Na jedną połowę ciasta wyłożyć połowę masy śmietankowej, zalać masą malinową i włożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyłożyć pozostałą część masy śmietanowej. Przyłożyć drugą połową ciasta, zalać roztopioną czekoladą i posypać posypką.