Sposób przygotowania:
Pieczone młode ziemniaki z papryką, pieczarkami
Młode ziemniaczki skrobiemy ze skórki, lub gdy nie mamy zbyt dużo czasu to bardzo cieniutko obieramy. Następnie dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. W misce mieszamy olej z pieprzem, oregano, bazylią i solą, dorzucamy do niego ziemniaki. Cebule obieramy z wierzchniej skórki i kroimy w ćwiartki, dorzucamy do miski z ziemniakami. Całość bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C.
Gdy ziemniaki z cebulą są w piekarniku, my zabieramy się za pieczarki i paprykę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki, wrzucamy do miski w której został olej z przyprawami z ziemniaków.
Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w paseczki i wrzucamy do miski z pieczarkami. Dokładnie mieszamy w oleju z przyprawami.
Do podpieczonych ziemniaków dokładamy pieczarki z papryką, lekko mieszamy i całość pieczemy przez ok. 40-50 minut. Co jakiś czas mieszamy. Gotowe danie podajemy na gorąco posypane świeżo posiekanym koperkiem. Możemy podać z ulubioną surówką lub bez dodatków.
Gdy ziemniaki z cebulą są w piekarniku, my zabieramy się za pieczarki i paprykę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki, wrzucamy do miski w której został olej z przyprawami z ziemniaków.
Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w paseczki i wrzucamy do miski z pieczarkami. Dokładnie mieszamy w oleju z przyprawami.
Do podpieczonych ziemniaków dokładamy pieczarki z papryką, lekko mieszamy i całość pieczemy przez ok. 40-50 minut. Co jakiś czas mieszamy. Gotowe danie podajemy na gorąco posypane świeżo posiekanym koperkiem. Możemy podać z ulubioną surówką lub bez dodatków.