Sposób przygotowania:
Leniwe z brzoskwiniami.
Brzoskwinie obieramy ze skórki i przecinamy na pół. Twaróg miksujemy z jajkiem i cukrem. Następnie dodajemy stopniowo mąki cały czas miksując. Wyrobione ciasto wykładamy do miski i jeśli ser bł dość wilgotny musimy dodać więcej mąki, aż uzyskamy plastyczną masę. Na talerzyku mieszam 2 łyżki mąki i łyżkę cukru w tym będziemy obtaczać owoce i dopiero zawijać w ciasto. Na dłoni rozpłaszczam porcje ciasta, na środku układamy połówkę owocu i zawijam. Gotujemy w osolonym wrzątku 15 min. Gorące posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady. Aby skrócić czas przygotować, w czasie gdy my robimy ciasto woda do gotowania klusek powinna się już grzać. Osączone z wody polewamy śmietaną wmieszaną z cukrem a wierzch posypujemy przyprawą Kamis do słodkiego.
msewka
Ela Dz
Każdy ma swoją taktykę.:)
Ja swoje bardziej parzę niż gotuję...to taka pasteryzacja. :D
zbysiowa
Ela Dz
Madziu częstuj się...:)