Sposób przygotowania:
Leniwe z fetą i koperkiem
Twaróg zmielić w maszynce,wymieszać z mąką,dodać żółtka,startą fetę i posiekany koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem,wyrobić.Pokroić w romby wrzucać je na osolony wrzątek i gotować 5min.od wypłynięcia.Można takie leniwe podać polane zrumienioną na maśle bułką tartą albo zapieczone w niżej podany sposób; Rozpuścić na patelni 1i1/2łyżki masła,dodać 1i1/2łyżki mąki,zasmażyć nie rumieniąc,dodać szklankę mleka,zagotować.Sos wlewać mieszając do 2 roztrzepanych żółtek tak aby się nie zważył,dodać 2-3 łyżki startego żółtego sera,przyprawić do smaku gałką muszkatołową,solą,pieprzem i sokiem z cytryny,zalać sosem leniwe i zapiekać ok.20min.
eli_555