Sposób przygotowania:
Letnia frittata z bobem i fasolką
Jaja wbijam do naczynia i roztrzepuję mikserem, dodaję, sol , pieprz. Fasolkę obieram, marchewkę też, i gotuję razem z bobem w osolonej wodzie około 4 minuty. Warzywa wyjmuję i wrzucam groszek zielony który gotuję około 2 minuty. Bób obieram z błonek. Fasolkę kroję na kawałki, marchewkę też. Do masy jajecznej dodaję wszystkie warzywa. Zostawiam dwie marchewki do ozdoby. Masę jajeczną wylewam na patelnie i pod przykryciem na wolnym ogniu smażę około 20 minut.Frittata musi się ściąć na środku. Talerz dekoruję pietruszką, i gwiazdkami z marchewek.
zbysiowa
monia2005
Cukiereczek13
monikaT83
zewa
mysza75
Masz rację jest strasznie drogi. Udało mi sie kupić 5 zł za pól kilo a tak to był po 8 zL.I jak tu się najeść :-)
monikaT83
mysza75
Monia to na Łazarz na rynek podjedź tam kupisz za 5 zł :-)