mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Letnia frittata z bobem i fasolką

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Letnia frittata z sezonowymi warzywami polecam. jest bardzo dobra.

Letnia frittata z bobem i fasolką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Letnia frittata z bobem i fasolką

 

  • 6 jaj
  • ¾ szklanki obranego bobu
  • 3 łyżki groszku zielonego obranego
  • 4 marchewki małe młode
  • 15 strąków fasoli zielonej i żółtej
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki koperku posiekanego
  • Pietruszka do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Letnia frittata z bobem i fasolką
Jaja wbijam do naczynia i roztrzepuję mikserem, dodaję, sol , pieprz. Fasolkę obieram, marchewkę też, i gotuję razem z bobem w osolonej wodzie około 4 minuty. Warzywa wyjmuję i wrzucam groszek zielony który gotuję około 2 minuty. Bób obieram z błonek. Fasolkę kroję na kawałki, marchewkę też. Do masy jajecznej dodaję wszystkie warzywa. Zostawiam dwie marchewki do ozdoby. Masę jajeczną wylewam na patelnie i pod przykryciem na wolnym ogniu smażę około 20 minut.Frittata musi się ściąć na środku. Talerz dekoruję pietruszką, i gwiazdkami z marchewek.
Letnia frittata z bobem i fasolką
Bób groszek fasolka jaja marchewka młoda
Letnia frittata z bobem i fasolką
Bóv ugotowany i obrany z błonek groszek marchewka fasolka ugotowana
Letnia frittata z bobem i fasolką
Frittata stygnie gotowa usmażona na patleni

Tagi:

bób fasolka