Sposób przygotowania:
Letnia sałatka z botwinki i pomidorków
Liście botwinki myjemy osuszamy i kroimy w paseczki lub rwiemy w mniejsze kawałki.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Młode ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w plastry lub w duża kostkę.
Cebule czerwona kroimy w piórka. Ogórka zielonego myjemy i kroimy w plasterki. Składniki mieszamy z sobą.
Do jogurtu dodajemy posiekany koperek i 2 ząbki wyciśniętego czosnku. Solimy do smaku i dodajemy sos do sałatki.Mieszamy całość chłodzimy i podajemy.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Młode ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w plastry lub w duża kostkę.
Cebule czerwona kroimy w piórka. Ogórka zielonego myjemy i kroimy w plasterki. Składniki mieszamy z sobą.
Do jogurtu dodajemy posiekany koperek i 2 ząbki wyciśniętego czosnku. Solimy do smaku i dodajemy sos do sałatki.Mieszamy całość chłodzimy i podajemy.