Sposób przygotowania:
Letnie ciasto z owocamiSposób przygotowania biszkoptu
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowy, do białości, dodajemy wodę, jeszcze chwilę ucieramy, mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do utartych żółtek.
Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą z żółtek, całość wylewamy na blachę o wymiarach 24/35cm, pieczemy około 25 minut w 175*C.
Warstwa jogurtowa
1/2 szkl jogurtu mieszamy z 1/2 szkl śmietany, dodajemy 4 łyżki cukru, miksujemy, jedną galaretkę rozpuszczamy w jednej szkl wody, wystudzoną dodajemy do jogurtu cały czas miksując, masę wstawiamy na chwile do lodówki, lekko tężejącą wylewamy na wystudzony biszkopt, układamy połowę owoców lekko wciskając, całość ponownie wstawiamy do lodówki.
Warstwa galaretkowa
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szkl wrzątku, odstawiamy do lekkiego stężenia, tężejącą galaretką zalewamy owoce, wstawiamy do lodówki.
Następnie takim samym sposobem jak poprzednio wykonujemy warstwę jogurtową, wylewamy na galaretkę, schładzamy, układamy pozostałe owoce, zalewamy galaretką z kiwi również rozpuszczoną w 3 szkl wrzatku
Justi2401
Bo
Dziękuję Justynko :))
madzik323
biedroneczki