Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami
Maliny płuczemy i osączamy.Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę(można dodać dowolny aromat).
Ubijamy ok 10 minut. Dodajemy mąkę z proszkiem, olej i wodę i dość krótko ubijamy na gładką masę. Ciasto rozdzielamy na 3 części. Ok 1/3 części ciasta a może trochę więcej wylewamy do przygotowanej dużej blaszki i zasypujemy częścią owoców.
Wylewamy kolejną część ciasta i wykładamy resztę owoców. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i 2 łyżki wody, mieszamy i zalewamy owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Ciasto przestudzamy i posypujemy cukrem pudrem.
Ubijamy ok 10 minut. Dodajemy mąkę z proszkiem, olej i wodę i dość krótko ubijamy na gładką masę. Ciasto rozdzielamy na 3 części. Ok 1/3 części ciasta a może trochę więcej wylewamy do przygotowanej dużej blaszki i zasypujemy częścią owoców.
Wylewamy kolejną część ciasta i wykładamy resztę owoców. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i 2 łyżki wody, mieszamy i zalewamy owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Ciasto przestudzamy i posypujemy cukrem pudrem.