Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Likier kajmakowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Super likier na każde przyjęcie.

Likier kajmakowy

Składniki:

Likier kajmakowy

 

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1/2 l spirytusu

 

 

Sposób przygotowania:

Likier kajmakowy
Zamkniętą puszkę mleka gotujemy przez 1,5 godz w wodzie-tak aby puszka była zakryta.Po przestygnięciu masę miksujemy ze spirytusem i nalewamy do butelek.Najlepsza po kilka dniach- jak przejdzie smakiem. ZAMIAST MLEKA MOŻNA UŻYĆ GOTOWEJ MASY KRÓWKOWEJ, KTÓREJ NIE TRZEBA GOTOWAĆ. Spirytus można rozcieńczyć i wtedy likier będzie łagodniejszy.Do 0,3 l spirytusu i dodać przegotowanej ale zimnej wody-tyle aby było 1/2 l.